shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: VV THES SPORT Tessenderlo - R Knokke FC van 09-03-2019

Wedstrijdverslag: VV THES SPORT Tessenderlo – R Knokke FC van 09-03-2019

09/03/’19 : K.V.V. Thes Sport – RKFC 0-0

Na 5 verliespartijen op rij wou RKFC absoluut iets oogsten bij de autoritaire leider in het klassement. De ploeg van trainer Bart Vanhoudt presteert als nieuwkomer nog steeds ver boven de verwachtingen maar mag zich terecht de fiere leider noemen.

Puntengewin was voor RKFC een absolute vereiste. Hiervoor kon geen beroep gedaan worden op de geschorsten Pierre en Van Eyk; de Waele was ziek en er werd met 17 spelers naar het verre Limburg afgereisd. In het basiselftal werden drie wijzigingen genoteerd:  Mestdagh, De Cuyper en Rodrigo de Oliviera kwamen opnieuw in de ploeg. Vanfleteren en Van de Velde namen plaats op de bank.

Bij de thuisploeg kwam kapitein Moutawakil terug uit blessure en die nam zijn plaats op het middenveld terug in ten nadele van Kerckhofs.

Logische brilscore aan de rust

In de beginfase stak RKFC via Rodrigo de Oliviera en Vandewalle (2x) de neus aan het venster. Mits wat meer overtuiging zat er bij deze pogingen echter meer in. Na 10 minuten dreigde de thuisploeg een eerste keer met een schot van diepe spits Oris, na voorbereidend werk van flankaanvaller Jeunen. Thes Sport nam stilaan meer initiatief maar geraakte niet voorbij een goed georganiseerd RKFC. Het ontbrak vooral aan creativiteit bij de thuisploeg waardoor doelman Verlinden nauwelijks in verlegenheid werd gebracht.

Op het halfuur nog eens Knoks gevaar via Staelens met een rechtstreekse vrije trap, na fout op Rodrigo de Oliviera, die maar net over ging. Dat probeerde Deferm voor Thes Sport ook maar zijn schot ging hoog over. Net voor de rust werd Vandewalle onbegrijpelijk afgevlagd voor buitenspel, tot ergernis van alle blauw-witte spelers en meegereisde supporters. De laatste kans van de eerste helft was voor Oris die tussen twee Knokse verdedigers wist op doel te trappen maar doelman Verlinden stond pal.

Wie eerst scoort, wint … tenzij geen van beide ploegen scoort

Na de pauze waren de eerste kansen voor Rodrigo de Oliviera, maar zijn schot ging over en een tweede keer zat thuisdoelman Brughmans er goed tussen. Op een voorzet van Hulsmans kopte Oris knap op doel waardoor er een sublieme redding van Verlinden nodig was om een voorsprong voor de thuisploeg te verhinderen. Ondanks het vuurwerk en de rookbommen van thuisaanhang was dit de beste kans van de wedstrijd. Aan de overzijde kopte aanvoerder Savaete een hoekschop van Vandewalle naast. Dat deed de ingevallen thuisspeler Van Aerschot ook op voorzet van Hulsmans. Met de inbreng van Van de Velde en Vanfleteren voor Buysse en Vandewalle probeerde RKFC nog de bakens te verzetten maar doelman Brughmans kwam niet meer in de problemen. Ook de Knokse verdediging hield zonder noemenswaardige problemen stand waardoor we een logische en terechte puntendeling in het Sportpark kregen.

Dit verdiende punt bij de leider moet een mentale opsteker voor RKFC zijn. Omdat de naaste concurrenten, op Geel (2 punten meer) na, ook punten namen komt RKFC niet echt dichter op Aalst, Dessel en Heist die 6 punten meer tellen. Laat het komend weekend nu net thuis tegen K.S.K. Heist zijn, dan kan RKFC met niet minder dan 3 punten tevreden zijn! Enkel bij een thuisoverwinning kunnen we dus komende zondag een goede zaak doen. Een driepunter is dan ook een must. Alle supporters op post!

Komende twee wedstrijden: K.S.K. Heist thuis (zondag 17/03) & Eendracht Aalst uit (zondag 24/03)

De volgende competitiewedstrijd (25 van 30) spelen we op zondag 17 maart om 15.00 u. thuis tegen

K.S.K. Heist. Op zondag 24 maart om 15.00 u. spelen we uit bij S.C. Eendracht Aalst. Twee heel belangrijke wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Kamneng Djoum, Staelens, Vandewalle (86’ Vanfleteren) , Savaete (K), De Cuyper, Buysse (73’ Van de Velde), Mestdagh, Rodrigo de Oliviera

K.V.V. Thes Sport: Brughmans, Jeunen (66’ Brouwers), Spruyt, Moutawakil, Stefani, Oris, Battista (59’ Van Aerschot), Hulsmans, Christiaens, Vanaken, Deferm

Doelpunten:

Gele kaarten:Rodrigo de Oliviera (RKFC) & Hulsmans (K.V.V. Thes Sport)

Wedstrijdleiding: REF: Michael Lonnoy (15), AR1: Ruben Wuyts (4), AR2: Martijn Tiesters (10)