shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: KFC Dessel - R Knokke FC van 19-01-2019

Na de overwinning van vorig weekend tegen K.M. S.K. Deinze trok RKFC met het nodige vertrouwen naar K.F.C. Dessel Sport. De groen-witte ploeg van trainer Patrick Witters kent, net zoals RKFC, een minder seizoen na jaren een vaste waarde in de play offs met 4 beste ploegen te zijn. Het verschil na 17 competitiewedstrijden bedroeg slechts 3 punten in het voordeel van de sterke thuisploeg (14 van de 20 punten in het Armand Melis stadion).

Wedstrijdverslag: KFC Dessel – R Knokke FC van 19-01-2019

19/01/’19 : K.F.C. Dessel Sport – RKFC 0-0

Na de overwinning van vorig weekend tegen K.M. S.K. Deinze trok RKFC met het nodige vertrouwen naar K.F.C. Dessel Sport. De groen-witte ploeg van trainer Patrick Witters kent, net zoals RKFC, een minder seizoen na jaren een vaste waarde in de play offs met 4 beste ploegen te zijn. Het verschil na 17 competitiewedstrijden bedroeg slechts 3 punten in het voordeel van de sterke thuisploeg (14 van de 20 punten in het Armand Melis stadion).

Na een 12 op 15 onder trainer Lorenzo Staelens was het de bedoeling om met minstens één punt terug te kern uit de Kempen. Hiervoor kon nog steeds geen beroep gedaan worden op de gekwetsten Buysse en Vandewalle. In het basiselftal werd één wijziging genoteerd: Pierre keerde terug uit schorsing ten nadele van de licht geblesseerde Van Eyk. Bij de tegenstrever moest o.a. topschutter Vansimpsen plaats maken voor Soladio Kandolo.

Weinig kansen dus een brilscore aan de rust

Al na 2 minuten kon thuisspeler Janssens dreigen met een laag afstandsschot in de korte hoek maar doelman Verlinden was bij de pinken. RKFC zette daar na 10 minuten met een kopbal van Savaete op hoekschop van Van de Velde onmiddellijk gevaar tegenover.

De strijd werd vooral op het middenveld gestreden waardoor er heel veel van grote rechthoek tot grote rechthoek werd gevoetbald. Na 25 minuten dan toch doelgevaar via Staelens. Die trapte de voorzet van Pierre in één tijd maar net voorlangs. Tien minuten later zette Van de Velde een actie over links op. Zijn voorzet werd door Staelens doorgekopt tot bij De Cuyper. Die zag zijn slecht gericht schot echter niet de gewenste richting uit gaan. Hiermee moesten de toeschouwers het op deze koude zaterdagavond voor de rust stellen.

Meer kansen na de rust maar de nul bleef langs beide kanten op het bord

Na de koffie zorgde de thuisploeg voor het eerste gevaar. Jutten zette een individuele actie op en dook de zestien meter. Hij werd hierbij door de Knokse verdediging van de bal gezet. Het appel voor strafschop werd terecht weggewuifd door scheidsrechter De Prins.

RKFC reageerde met een afgeweken afstandsschot van Vanraefelghem dat net voorlangs zoefde. De partij werd iets grimmiger met een gele kaart langs beide kanten: Staelens (na protest) en Breugelmans (na fout op Van de Water) gingen op de boek. Middenvelder Janssens (telkens kleine, stevige foutjes) ontsprong meermaals de dans.

In minuut 68 wou doelman Kustermans uittrappen maar verslikte zich: hij liet de bal uit zijn handen glippen om zich vervolgens snel op de bal te gooien. Gevolg was een logische onrechtstreekse vrije trap binnen de zestien. De kans voor RKFC om een voorsprong te claimen maar na een klein misverstand met de ingevallen Dhondt besloot Staelens over de grond in de armen van een attente Kustermans.

Het meeste bezoekende gevaar kwam over de rechterkant via De Cuyper en Van de Water. Bij één van hun voorzetten besloot Dhondt aan de eerste paal net naast. Op een andere voorzet besloot Savaete van dichtbij op Kustermans en ook de rebound ging er jammer genoeg niet in. De daarop volgende Desselse counter leverde ei zo na een doelpunt via de ingevallen Vansimpsen op. Hij kwam echter enkele centimeters  te kort om de voorzet van Jutten binnen te duwen. In het slot van de wedstrijd zette Staelens nog een actie op en bediende de vrijstaande De Cuyper. Zijn schot belandde helaas naast. Meteen ook het laatste wapenfeit in een wedstrijd tussen twee ploegen die niet wilden verliezen.

RKFC keerde met een verdiend punt terug richting kust. Op basis van de kansen zat er misschien wel meer in. De concurrentie achterin het klassement pakte, met uitzondering van Seraing, ook de nodige punten waardoor de situatie zo goed als status quo blijft. Met de 7 op 9 tegen Seraing, Deinze en Dessel pakken we 7 punten meer dan in de heenronde …

Belangrijk tweeluik: Lierse Kempenzonen thuis (27/01) en Oudenaarde (02/02) uit

De volgende wedstrijd spelen we thuis op zondag 27 januari om 15.00 u. tegen profploeg Lierse Kempenzonen. Op zaterdag 2 februari om 20.00 u. spelen we uit bij concurrent K.S.V. Oudenaarde.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Kamneng Djoum, Staelens, Pierre, Savaete (K), De Cuyper, Van de Water, Mestdagh, Van de Velde (57’ Dhondt)

K.F.C. Dessel Sport: Kustermans, Smet, Breugelmans, Vosters (K), Soladio Kandolo (75’ Vansimpsen), Remen, Gerits, Jutten, Tilburgs, Janssens, Haagen

Doelpunten:

geen

Gele kaarten: Staelens (RKFC) en Breugelmans (K.F.C. Dessel Sport)

Wedstrijdleiding: REF: Matthias De Prins (14), AR1: Pieter Vandevenne (6), AR2: Erwin Hermans (10)