Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: R Knokke FC - RWDM Van 10-02-2019

Na het onverwachte verlies van vorig weekend bij K.S.V. Oudenaarde mocht RKFC traditieclub Racing White Daring Molenbeek ontvangen. De Brusselaars telden na 20 competitiewedstrijden elf punten meer en koesteren minimum een plaats in de play offs. Getuige hiervan hun 5 nieuwkomers in januari.

Wedstrijdverslag: R Knokke FC – RWDM Van 10-02-2019

10/02/’19 : RKFC – RWDM 0-2

Na de 3-2 nederlaag in de heenronde was het de bedoeling om tegen deze profploeg deze keer meer te oogsten. Hiervoor kon geen beroep gedaan worden op de gekwetsten Verlinden en Van Eyk alsook de zieke De Prycker; Vandewalle werd wel gerecupereerd maar startte logischerwijs op de bank. In het basiselftal werden twee wijzigingen genoteerd: Kamneng Djoum nam opnieuw zijn positie achteraan in ten nadele van Van de Velde en Clepkens verving de geblesseerde Verlinden onder de lat. Bij de tegenstrever verschenen heel wat spelers met ervaring in 1A en 1B aan de aftrap.

Tegendoelpunt op corner: 0-1 bij de rust

De hevige regenval zorgde voor een moeilijk bespeelbare grasmat. RKFC begon in deze partij met tegenwind en Rodrigo de Oliviera kon tot tweemaal toe dreigen. De bezoekers zetten daar een gevaarlijke rechtstreekse vrije trap van Bova tegenover. De thuisploeg kwam opzetten via een gevaarlijke voorzet van Mestdagh en een niet ongevaarlijk afstandsschot van kapitein Savaete. Na 23 minuten mochten de bezoekers juichen: verdediger Fabre kopte iets te makkelijk een hoekschop overhoeks binnen!

Mbuba was de meest bedrijvige RWDM-aanvaller en dreigde met een afstandsschot uit de draai. Voor RKFC dreigde De Cuyper met een actie over de rechterkant maar zijn voorzet(ten) verdiende(n) beter. Bij een goede voorzet vanop rechts kon Rodrigo de Oliviera op doel besluiten maar bezoekende doelman Sadin kon de bal van onder de deklat plukken. Opnieuw Mbuba verscheen schuin voor doel maar hij besloot te zwak naast. Op slag van rust kopte Staelens, na voorzet van Savaete, ei zo na de gelijkmaker tegen de touwen maar de 0-1 bleef op het bord.

Heel veel balbezit maar (te) weinig kansen voor de thuisploeg

Gedurende de ganse tweede helft kon RKFC genieten van het windvoordeel. Na een actie van Pierre trapte Rodrigo de Oliviera te zacht in de handen van doelman Sadin. Na 55 minuten nam Rodrigo de Oliviera zijn rechtstreekse tegenstrever te grazen en probeerde vanuit een schuine hoek op doel te trappen; een kleine bots besliste daar echter anders over. Kort daarna haalde De Cuyper de achterlijn maar legde niet goed achteruit waardoor de bezoekende verdedigers konden ontzetten. RWDM dreigde via snelle flankaanvaller Bova die schuin voor Clepkens verscheen. Onze doelman kon redding brengen.

RKFC had veruit het meeste balbezit maar slaagde er te weinig in om de bezoekende doelman aan het werk te zetten. Een rechtstreekse vrije trap van Staelens belandde over doel. Invaller Vanfleteren kon onvoldoende kracht op zijn kopbal zetten na voorzet van De Cuyper. RWDM beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Hierbij gebruikten zij een aantal serieuze overtredingen die in evenveel gele kaarten resulteerden. In de laatste 5 minuten bediende Savaete onze topschutter Staelens die echter zijn schot kraakte. De net ingevallen Vandewalle kon deze bal bijna in doel werken. Dit had dan ook de verdiende gelijkmaker geweest. Het doelpunt viel echter aan de overkant: in blessuretijd werd Bova, al dan niet buitenspel, alleen richting Clepkens gestuurd. Zijn schot verdween aan de verste paal binnen. 0-2 en onmiddellijk einde wedstrijd oordeelde ref Dhont.

Op basis van het balbezit in de tweede helft zat er voor RKFC meer in. Daarvoor moet er echter doelgerichter te werk worden gegaan. De pogingen in de tweede helft waren te schaars om de bezoekende doelman op de proef te stellen en een nochtans verdiend punt te claimen.

Hekkensluiter Heist won van concurrent Geel en houdt daardoor zowel Knokke, Geel als Aalst achter zich. Samen met Geel en Aalst telt RKFC 18 punten; dat zijn er twee minder dan KSK Heist.

Komende twee wedstrijden: Dender uit (zaterdag 16/02) en Rupel Boom thuis (zondag 24/02)

De volgende competitiewedstrijd (22 van 30) spelen we op zaterdag 16 februari om 20.00 u. uit tegen F.C.V. Dender E.H.. Op zondag 24 februari om 15.00 u. ontvangen we K. Rupel Boom F.C. Daarna volgt een competitieloos weekend.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Clepkens, Vanraefelghem (70’ Vanfleteren), Biemans, Kamneng Djoum, Staelens, Pierre, Savaete (K), De Cuyper, Van de Water, Mestdagh, Rodrigo de Oliviera (60’ Vandewalle)

Racing White Daring Molenbeek: Sadin, Liard, Fabre, Mbuba (76’ Massanka), Bouekou-Mahania (85’ Bah), Cabeke G., Brouckaert (K), Diarra Seydina (78’ Kindermans), Ruyssen, Bova, Timmermans

Doelpunten:

23’       0-1 Fabre

93’       0-2 Bova

Gele kaarten:Kamneng Djoum (RKFC) & Ruyssen en Timmermans (RWDM)

Wedstrijdleiding: REF: Kenneth Dhont (22), AR1: Ghijselincks Rune (12), AR2: D’Haene Niels (13)