Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: KSV Oudenaarde - R Knokke van 19-01-2019

Na de onwaarschijnlijke 3-4 nederlaag uit de heenwedstrijd wilde RKFC revanche nemen in Oudenaarde.

Wedstrijdverslag: KSV Oudenaarde – R Knokke van 19-01-2019

02/02/’19 : K.S.V. Oudenaarde – RKFC 2-1

De tegenstrever telde 6 punten voorsprong waardoor mits winst in Oudenaarde een fantastische zaak kon gedaan worden. De geel-zwarten van trainer Stefan Leleu verloren vorige week in Dessel Sport en wilden absoluut de kloof van 6 punten met een barrageplaats behouden.

Het terrein van Oudenaarde werd door de vrijwilligers sneeuwvrij gemaakt. De hevige regenval van zaterdag zorgde voor een goed maar zwaar bespeelbaar terrein. In het basiselftal van RKFC werd één wijziging genoteerd: nieuwkomer Daniel Rodrigo de Oliviera debuteerde en Sander Van Eyk kreeg een plaats op de bank. Bij de thuisploeg verscheen verloren zoon Jaan Vanwildemeersch na een afwezigheid van 6 maanden opnieuw aan de aftrap. Wantens was geschorst en kapitein Martens onvoldoende fit om aan de aftrap te komen.

Met een meer dan verdiende 1-1 gaan we de rust in

De studieronde op zaterdagavond duurde een kwartier. De eerste uitgespeelde mogelijkheid was voor RKFC. Nieuwkomer De Oliviera loodste Staelens door het hart van de bezoekende defensie. Hij probeerde, oog in oog met doelman Dutoit, de bal te stiften maar deze belandde op het dak van het doel. Een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bezoekers schoten wakker en zetten daar met Vervaecke een kans tegenover: hij trapte uit de draai echter over het doel van Verlinden. Op het halfuur zette thuisspeler Sarr een aanvallende actie op waarbij hij Heirwegh op rechts bediende. Deze trapte de bal hard voor doel waarbij verdediger Vanraefelghem de bal ongelukkig in eigen doel gleed: 1-0 na 27 minuten. RKFC even van slag maar niet voor lang. Na een actie over onze linkerflank werd de mee opgerukte Mestdagh ingespeeld. Hij legde de bal panklaar voor Staelens die niet aarzelde en dit keer niet miste: 1-1 en alles te herdoen na 39 minuten. Meteen het 15dedoelpunt van het seizoen voor onze topschutter. RKFC probeerde met een (verdiende) voorsprong te gaan rusten maar een voorzet van De Cuyper werd aan de tweede paal in één tijd nipt naast getrapt door alweer Staelens.

2-1 had ook 1-2 kunnen zijn – opnieuw verlies met het kleinste verschil

Van de Velde werd aan de rust vervangen door de herstelde Buysse. RKFC trok meteen ten aanval. Het was Vanraefelghem die ei zo na zijn owngoal van de eerste helft uitwiste door een voorzet vanop rechts bijna binnen te duwen. Een schot van Staelens vanuit de tweede lijn zoefde net naast.

Op het uur trok de thuisploeg ten aanval. Een voorzet van D’Hoore  belandde in de voeten van de tegenpartij waarbij de compleet vrijstaande Mestdagh in één tijd wegwerkte in de voeten van Vanwildemeersch. Die aarzelde niet en knalde het leer vanop 20 meter staalhard in de kruising: 2-1 uit het niets na 56 minuten. Een te vermijden tegendoelpunt. RKFC was opnieuw van slag. Bezoeker Van Waeyenberghe zette zich door maar zijn schot werd door Verlinden gepareerd. Op een vrije trap van de ingevallen Martens stond Verlinden opnieuw pal. Dan de bezoekers maar een handje toesteken dacht de diezelfde Martens. Hij pakte twee keer geel in evenveel minuten en de thuisploeg met een man minder in de laatste tien minuten. RKFC probeerde de bakens alsnog te verzetten en Van Eyk werd in de ploeg gedropt. De mindere voorzetten vanop de flank zorgden echter niet voor het gewenste resultaat. Doelman Dutoit bracht nog tweemaal redding op pogingen van Staelens en de ingevallen Vanfleteren waardoor de verdiende gelijkmaker uitbleef.

Op basis van de kansen was een gelijkspel een correct resultaat. De concurrentie onderaan het klassement liet ook opnieuw punten liggen, met uitzondering van Seraing en Luik, zodat RKFC na twintig speeldagen op een gedeelde 13deplaats staat. Dit is, samen met Aalst en Geel, slechts één punt verwijderd van hekkensluiter Heist. Er resten onze spelers nog 10 wedstrijden om het schip naar veilige haven (minimum 12deplaats) te loodsen.

Komende twee wedstrijden: RWDM thuis (zondag 10/02) en Dender uit (zaterdag 16/02)

De volgende competitiewedstrijd (21 van 30) spelen we op zondag 10 februari om 15.00 u. thuis tegen Racing White Daring Molenbeek. Op zaterdag 16 februari om 20.00 u. trekken we naar F.C.V. Dender.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Staelens, Pierre (83’ Van Eyk), Savaete (K), De Cuyper, Van de Water, Mestdagh (75’ Vanfleteren), Van de Velde (45’ Buysse), Rodrigo de Oliviera

K.S.V. Oudenaarde: Dutoit, De Wilde, Van Ruyskensvelde, Sarr, Vervaecke (58’ Martens), Heirwegh, Verstraete (90’ Van Herreweghe), Vanwildemeersch, Van Waeyenberghe, Van Gyseghem, D’Hoore (84’ Desmet)

Doelpunten:

27’       1-0 Vanraefelghem (owngoal)

39’       1-1 Staelens

56’       2-1 Vanwildemeersch

Gele kaarten:De Cuyper, Vanraefelghem (RKFC) en Martens (K.S.V. Oudenaarde)

Rode kaarten:Martens 2x geel (K.S.V. Oudenaarde)

Wedstrijdleiding: REF: Sam Silvrants (16), AR1: Hannes De Couvreur (3), AR2: Timmy Vande Velde (8)