View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | RKFC: 2-2 Sporting Hasselt

Een zonovergoten BGGLP, volle tribunes en 2 voetballende ploegen: alle elementen waren aanwezig voor een top voetbalnamiddag. Competitieleider Sporting Hasselt zakte ongeslagen af naar de kust op zoek naar een nieuwe 3-punter. Bij RKFC versierde Stan Braem zijn eerste basisplaats en keerde kapitein Vanraefelghem terug uit blessure.

Het waren de bezoekers die het beste uit de startblokken schoten. Ze zette hoog druk en RKFC kon niet antwoorden. Op het kwartier wordt een voorzet verstuurd in de box en de Hasseltse spits klimt iets hoger dan Cooman en een uitkomende Goblet en brengt de Limburgers op voorsprong. Ondanks de 0-1 blijft de druk hoog en nog geen 5 min later beland de bal op de stip. Nicolas Orye neemt zijn verantwoordelijkheid maar Goblet kiest de juiste hoek en haalt de bal uit de onderhoek. De Hasseltse druk blijft aan en de bezoekers krijgen nog enkele goede kansen maar aan de rust staat wel nog steeds 0-1.

Een tactische omzetting van Tant zorgt voor een verandering van het spelbeeld. RKFC krijgt de bovenhand en versiert daarbij ook enkele mooie kansen. Dat resulteert ook in de gelijkmaker. Een voorzet van Pieters beland bij Jalloh aan de 2de paal. Hij kan niet volledig afdrukken en de bal valt voor de voeten van Braem. Die twijfelt niet en bedankt de coach voor zijn 1ste basisplaats met zijn 1ste doelpunt voor RKFC. Naargelang de 2de helft vordert komt het spelbeeld meer in evenwicht en 10 minuten voor tijd sloeg ‘de Spor’ een 2de maal toe. Een knap afstandschot van Bounou verdwijnt in de bovenhoek en Hasselt lijkt op weg naar de overwinning. Maar dat is zonder Pieters gerekend. De middevelder zet 2 minuten na de 1-2 al onmiddellijk de 2-2 op het bord. Dat is ook de eindstand na een mooie wedstrijd.

Volgende zaterdag speelt RKFC op het veld van Dessel Sport.

Bekijk hier de 4 doelpunten!

REACTIES: Na de wedstrijden kwamen beide coaches naar de persconferentie om na te kaarten.

LINE-UP: Goblet – Meddour, Vanraefelghem, Van Den Bogaert, Maertens (72′ De Bodt) – Pierre, Pieters, Hurtevent – Jalloh (83′ Muhire), Braem (72′ Mbye), Cooman.

GOALS: 50′ Braem (1-1), 82′ Pieters (2-2)