Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

VERSLAG | Jong Cercle 0-0 RKFC

Na een zuur gelijkspel tegen Cappellen moest RKFC op zoek naar 3 punten op bezoek bij promovendus Jong Cercle. De jonkies van Groen-Zwart waren, net als RKFC, met 4 op 9 aan het seizoen begonnen en konden ook wel een 3-punter gebruiken.

In de eerste helft zagen we vooral veel strijd en middenveldspel, kansen waren schaars. Op het kwartier kwam Jong Cercle er voor het eerst uit maar zagen hun schot afgeblokt worden in corner door Van Den Bogaert. Aan de andere kant zorgde een combinatie tussen De Bodt en Hurtevent voor het eerste gevaar van RKFC. De voorzet van De Bodt bereikte Mbye maar die zag zijn inzet van dichtbij afgeblokt worden. De laatste kans van de eerste helft was voor Groen-Zwart, maar hun schot kon Goblet niet in verlegenheid brengen. Rust: 0-0.

In de rust bleef Mbye binnen en kwam Braem in de plaats. Veel kansen waren er in de 2de helft ook niet te noteren. De thuisploeg bleef het gevaarlijkst maar moest Goblet nooit dwingen te een redding. Het werd wel een aantal keer warm voor het doel van RKFC maar kon altijd net op tijd ontzetten. Knokke kreeg ook nog een grote kans, wanneer Braem door de buitenspelval glipte en alleen op doel afging. De centrale verdediger van Cercle kon nog net genoeg negatieve druk geven op de Knokse spits waardoor het niet genoeg kon plaatsen en de doelman van de thuisploeg nog een goede voetreflex had om Braem van zijn eerste doelpunt te houden. De wedstrijd eindigde net zoals hij begon met 0-0.

Zo blijft Knokke met 5 op 12 achter en ontvangt het volgende zondag promovendus en leider Sporting Hasselt in het BGLLP.

REACTIES: Bekijk hier het wedstrijdverslag met daarop aansluitend een reactie van Nils Pierre.

LINE-UP: Goblet – Meddour, Van Den Bogaert, Cooman, Muhire (59′ Ngongo) – Pierre, Pieters, Hurtevent (81′ Maertens) – De Bodt (73′ Geeraerd), Mbye (46′ Braem), Jalloh (81′ Ferrera).