shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag: R Knokke FC - Lierse Kempenzonen van 27-01-2019

Na de brilscore van vorig weekend bij K.F.C. Dessel Sport mocht RKFC traditieclub Lierse Kempenzonen ontvangen. De geel-zwarten van trainers De Hert en Spaenhoven telden na 18 competitiewedstrijden tien punten meer en koesteren minimum een plaats in de play offs.

Wedstrijdverslag: R Knokke FC – Lierse Kempenzonen van 27-01-2019

27/01/’19 : RKFC – Lierse Kempenzonen 1-2

Na de brilscore van vorig weekend bij K.F.C. Dessel Sport mocht RKFC traditieclub Lierse Kempenzonen ontvangen. De geel-zwarten van trainers De Hert en Spaenhoven telden na 18 competitiewedstrijden tien punten meer en koesteren minimum een plaats in de play offs.
Na het 1-1 gelijkspel in de heenronde was het nu de bedoeling om tegen deze profploeg met minimum hetzelfde resultaat te eindigen. Hiervoor kon nog steeds geen beroep gedaan worden op de gekwetste Vandewalle; Buysse werd wel gerecupereerd maar startte op de bank. In het basiselftal werd één wijziging genoteerd: Van Eyk nam opnieuw zijn positie vooraan in ten nadele van Kamneng Djoum. Bij de tegenstrever verschenen zowel Ogunjimi als Vermeiren aan de aftrap.

Een doelpunt te weinig aan de rust: 1-0

Nadat de vorige 3 thuiswedstrijden evenveel overwinningen opleverden, was RKFC van plan om op dit elan verder te gaan. Een eerste dreiging via Van de Velde werd nog in corner gewerkt maar bij de tweede dreiging via kapitein Savaete, na mooi voorbereidend werk van Van de Velde, ging de bal al overhoeks tegen de touwen: 1-0 na nauwelijks 5 minuten!
De bezoekers dreigden via een vrije trap van Janssen en Vermeiren trapte na voorbereidend werk van Ogunjimi naast de bal. Op een poging van Buyens bracht Verlinden redding. RKFC maakte gebruik van de wind in de rug om meermaals snel uit te breken via voornamelijk de flanken. Zo kon Van de Velde net niet bij een voorzet van De Cuyper en bediende Van de Velde niet de vrijstaande Van Eyk maar koos voor Staelens die tussen 2 verdedigers stond. Op corner van Satelens kopte Van Eyk net naast. Net voor de rust belandde een voorzet van De Cuyper voorbij alles en iedereen waardoor een verdiende dubbele voorsprong uitbleef.

Twee stilstaande fasen zorgen voor nederlaag

Na de pauze konden de bezoekers geniet van het windvoordeel. Een vrije trap van Boulaouali werd door Verlinden in corner gewerkt. Vermeiren kopte boven alles en iedereen net over. Bij een aanval van Lierse Kempenzonen gaf Vanraefelghem te makkelijk een corner weg. Bij die corner van Boulaouali waaide de bal, gedragen door de wind, gewoon in doel: een Olympische goal en 1-1 uit het niets!
Dit doelpunt gaf de bezoekers vleugels. Buyens werd de diepte ingestuurd maar Biemans kon nog net afblokken in corner. Op corner van De Cuyper besloot Vanraefelghem maar net voorlangs. Na een mooie actie van Savaete werd het schot van Buysse net onschadelijk gemaakt. Maar het waren de bezoekers die een stuk gevaarlijker kwamen opzetten. Buyens, oog in oog met doelman Verlinden, besloot op de binnenkant van de paal. Een voorzet van de ingevallen Maus werd door Ogunjimi in volley maar net naast getrapt. Het gevaar van de Pallieters resulteerde in een tweede doelpunt na een betwistbare fout van Pierre. Uit die vrije trap scoorde Boulaouali zijn tweede van de namiddag. In de resterende 7 minuten ging RKFC op zoek naar de gelijkmaker. Dit met voornamelijk lange en hoge ballen in de bezoekende rechthoek te droppen. De bezoekende doelman Rausin stond echter pal.

Op basis van de kansen in de eerste helft zat er voor RKFC meer in. De concurrentie onderaan het klassement liet echter ook punten liggen, met uitzondering van het gelijkspel van Seraing, zodat de situatie na 19 competitiewedstrijden status quo blijft.

Komende twee wedstrijden: Oudenaarde uit (zaterdag 02/02) en RWDM thuis (zondag 10/02)

De volgende competitiewedstrijd (20 van 30) spelen we op zaterdag 2 februari om 20.00 u. uit tegen K.S.V. Oudenaarde. Op zondag 10 februari om 15.00 u. ontvangen we R. White Daring Molenbeek.

Wedstrijdinfo:

RKFC: Verlinden, Vanraefelghem, Biemans, Staelens, Pierre, Van Eyk, Savaete (K), De Cuyper (75’ Dhondt), Van de Water, Mestdagh, Van de Velde (75’ Buysse)

Lierse Kempenzonen: Rausin, Nelissen, Boulaouali Didouh (89’ Van Der Veken), Vermeiren, Janssen (90’ Maes), Buyens, Wils (K), Sols, Smolders, Ogunjimi, D’Onofrio (59’ Maus)

Doelpunten:

5’ 1-0 Savaete
66’ 1-1 Boulaouali Didouh
83’ 1-2 Boulaouali Didouh

Gele kaarten: Pierre (RKFC) en Boulaouali Didouh (Lierse Kempenzonen)

Wedstrijdleiding: REF: Robin Lefever (8), AR1: Tom Patrouille (4), AR2: Toon Bonduel (6)