Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Nieuws

FULL TIME | KSK Heist 2-2 RKFC

In een goed gevuld stadion van KSK Heist ging RKFC op zoek naar 6 op 6. Een makkelijke opdracht werd dat niet, het nummer 5 in het klassement begon het beste aan de wedstrijd en kreeg na 5 minuten een strafschop. De speler van Heist plaatste de bal in de hoek maar onze doelman Goblet pakte uit met een knappe redding. Daarna was het spel redelijk in evenwicht maar de kansen, die waren voor de thuisploeg. Ze mikten een bal op de paal en misten het kader bij een andere opgelegde kans. Onze jongens konden daar heel weinig tegenover zetten maar haalden wel ongeschonden de rust.

Na de rust zagen we een andere spelbeeld. RKFC voetbalde goed en koos goed zijn momenten om te counteren maar de laatste pass was net niet goed. Net voor het uur werd de ban dan toch gebroken en hoe! Nils Pierre legde aan vanop een meter of 30 en de bal verdween hoog en droog in de kruising. Heist was duidelijk van slag en kon heel weinig terug doen. RKFC zette hun blok goed en kwam er nog een paar keer uit. Dat resulteerde in de 0-2 van Basiru Mbye. Prudhomme werd goed diep gestoken op de flank en zag Mbye vrijlopen in het centrum, die koelbloedig afwerkte.

Wedstrijd voorbij zou je denken, maar Knokke schoot zichzelf in de voet. Wat geklungel achterin zorgde ervoor dat de spits van KSK Heist alleen op Goblet mag afgaan, Vanraefelghem pakt in laatste instantie uit met een goede tackle maar de bal belandde in de voeten van Jannes en die werkte af. De doelpuntenmaker stond weliswaar in buitenspel en dat had de assistent-ref ook gezien en die vlagde het doelpunt af. Na heel wat protest van de spelers van Heist volgde een overleg tussen de officials, waarna de scheidsrechter het doelpunt toch goedkeurde. Het werd nog een kwartier pompen of verzuipen voor onze jongens en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kregen we toch nog het deksel op de neus, 2-2.